19 Editie Seesing Tournament

Komend weekend strijken er weer tal van Europese topclubs neer in Zieuwent. Op
sportpark De Greune Weide vindt namelijk op 27 en 28 mei de alweer 19e editie van het Seesing Tournament plaats. Dit internationale jeugdtoernooi voor spelers onder de twaalf trekt al jaren de grootste voetbaltalenten vanuit heel Europa naar de Achterhoek, zo hebben onder meer Memphis Depay, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo en Julian Draxler hun voeten laten spreken op de Søwentse velden.
Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om een aantal topclubs aan dit prachtige evenement te verbinden, waaronder natuurlijk RSC Anderlecht. De Belgische formatie reist voor alweer de twaalfde keer af naar Zieuwent, dit jaar voor het eerst als titelverdediger. Daarnaast maakt FC Köln, dat in 2003 en 2004 ook van de partij was, zijn rentree op de Achterhoekse velden, net als het Franse OSC Lille na een afwezigheid van vier jaar. Ook verwelkomt het toernooi dit jaar een volledig nieuwe club, en wel uit Engeland. West Ham United FC maakt namelijk de oversteek naar het Europese vasteland. Onlangs was het eerste elftal nog lijdend voorwerp in de Conference League-kraker tegen AZ, en het kan zo maar zijn dat de jonge voetbaltalenten die halve finale een waardig vervolg gaan geven, dan wel op sportieve wijze.
Uiteraard staan er ook weer Nederlandse topteams op de deelnemerslijst, en wel Feyenoord, PSV, AZ en De Graafschap. En laten we ook RKZVC zelf niet vergeten, dat speciaal voor het toernooi een gelegenheidsformatie heeft opgetuigd met regionale voetbaltalenten.
Het belooft kortom een bijzonder mooi en sportief weekend te worden. U bent toch ook van de partij?