Opzet toernooi

Het toernooi wordt gehouden over twee dagen. Op de eerste toernooidag wordt er gespeeld met twee poules, waarvan de loting tijdens de presentatie van de teams heeft plaatsgevonden. Beide poules bevatten vijf teams die onderling strijden om de eerste drie plaatsen in de poule. Alleen deze plaatsen geven de mogelijkheid om op de tweede toernooidag de finale te kunnen spelen.

De zes teams die op de eerste toernooidag als 1e, 2e of 3e in de poule zijn geëindigd, vormen vervolgens weer twee poules van drie teams voor de tweede toernooidag. Hierbij wordt de nummer 1 van poule A gekoppeld aan de nummers 2 en 3 uit poule B en de nummer 1 van poule B aan de nummers 2 en 3 uit poule B. De nummers 4 en 5 uit de poules van zaterdag vormen de verliezerspoule op zondag en strijden om de plaatsen 7 tot en met 10.

Na de poulewedstrijden van zondag spelen beide nummers 3 uit de poule tegen elkaar om de 5e en 6e plaats en de nummers twee uit beide poules spelen tegen elkaar voor de 3e en 4e plaats. De finale gaat uiteindelijk tussen de nummers één uit beide poules.

Door dit systeem spelen alle deelnemers aan het toernooi in totaal zeven wedstrijden tegen minimaal vijf verschillende tegenstanders.