AC Milan wint 17e editie van het Seesing Tournament

AC Milan is winnaar geworden van de 17e editie van het Seesing Tournament. De Italianen, die voor het eerst te gast waren in Zieuwent, wonnen de finale met 1-0 van RSC Anderlecht. Voor het eerst in de historie was er een buitenlandse finale in Zieuwent te bewonderen en uiteindelijk werd Simone Sassi de matchwinner door de enige treffer te scoren.

Op zaterdag werd duidelijk dat de inbreng van de buitenlandse teams dit jaar groot zou zijn. Alle vier buitenlandse deelnemers plaatsten zich namelijk voor de twee finalepoules op zondag, waarbij het opmerkelijk was dat zowel Ajax als Feyenoord dit niet konden redden. De Amsterdammers verloren maar liefst drie keer van PSV, OSC Lille en Bayer 04 Leverkusen, alleen van De Graafschap werd gewonnen. Feyenoord won op zaterdag alleen van RKZVC, ze speelden gelijk tegen AZ en verloren met duidelijke cijfers van AC Milan en RSC Anderlecht.

Op zondag werd snel duidelijk dat AC Milan en RSC Anderlecht de finale zouden gaan spelen. De troostfinale ging tussen AZ en PSV, dat gewonnen werd door de Alkmaarders. De wedstrijd om plek vijf werd een prooi voor Bayer 04 Leverkusen, dat OSC Lille aftroefde.

De verliezerspoule werd eenvoudig gewonnen door Ajax, dat drie keer won van Feyenoord, De Graafschap en RKZVC. Ajax werd daardoor zevende voor Feyenoord, De Graafschap en RKZVC, dat versterkt met enkele regionale talenten als tiende eindigde.

Individuele prijzen

Naast de teamprijzen werden ook een aantal individuele prijzen uitgereikt. Remco van Leeuwen en Joey Belterman bepaalden dat Jarne Flies van RSC Anderlecht tot beste speler van het toernooi gekroond werd.

De oud-keepers Bart Klein Goldewijk en Jos Knippenborg vonden Stijn Kuijsten van PSV de beste doelman van het toernooi.

De trofee voor topscorer van het 17e Seesing Tournament ging naar Ken Izekor van Bayer 04 Leverkusen, die zes keer doel trof.

De Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal werd gewonnen door Thijs Kraaijeveld van Feyenoord. Van elke club streed één speler om deze trofee tegen doelman Tim Penterman van RKZVC. Penterman moest flink zijn best doen om de strafschoppen van de jeugdige spelers te keren, maar pakte uiteindelijk de meeste strafschoppen. Alleen Thijs Kraaijeveld wist de doelman het vaakst te passeren en mocht daarom de Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal mee naar huis nemen.

Het Seesing Tournament overhandigde een cheque van € 250,00 aan de Stichting Huntington Oost Achterhoek. Huntington is een tot nu toe nog ongeneeslijke ziekte, die voor onderzoek nog heel veel geld nodig heeft. Deze ziekte is een combinatie van de drie ziektes ALS, Alzheimer en Parkinson. De cheque werd overhandigd aan Lars Krabbenborg van de Stichting Huntington Oost Achterhoek.

De organisatie van het 17e Seesing Tournament kan terugkijken op een prachtig voetbalweekend. Er was prachtig jeugdvoetbal te zien met fraaie acties, mooie combinaties en prachtige goals. Maar liefst 114 keer werd er gescoord in 35 wedstrijden, een gemiddelde van meer dan drie doelpunten per wedstrijd.

De volgende editie van het Seesing Tournament wordt gehouden op 30 en 31 mei 2020.

Alles uitslagen en standen van het 17e Seesing Tournament kunnen bekeken worden via de volgende link:

Uitslagen 17e Seesing Tournament 2019

Eindstand 17e Seesing Tournament 2019

1 AC Milan
2 RSC Anderlecht
3 AZ
4 PSV
5 Bayer 04 Leverkusen
6 OSC Lille
7 Ajax
8 Feyenoord
9 De Graafschap
10 RKZVC
Speler van het toernooi
Jarne Flies van RSC Anderlecht
Keeper van het toernooi
Stijn Kuijsten van PSV
Topscorer van het toernooi
Ken Izekor van Bayer 04 Leverkusen met zes goals.
Haireffects by Arno Doppen Penaltybokaal
Thijs Kraaijeveld van Feyenoord