Ajax wint 15e Seesing Tournament 2017

Ajax is winnaar geworden van het 15e Seesing Tournament. Na strafschoppen bleken de Amsterdammers net iets koelbloediger dan hun opponenten uit Rotterdam. Na 30 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Feyenoord was door Mike Kleijn op voorsprong gekomen, maar Ajax maakte in de slotseconden gelijk door Nick Verschuren. In de strafschoppenserie miste aanvoerder Ismael Oulad M’hand. Ajax-doelman Paul Reverson stopte zijn inzet. Ajax scoorde vier keer en tot slot schoot Feyenoord de bal tegen paal, zodat Ajax voor de vijfde keer winnaar werd van het Seesing Tournament. Daarmee benadert het PSV dat zes toernooizeges in Zieuwent op haar naam heeft staan.

ST 2017-zondag winnaar ajax

Feyenoord en Ajax ontmoetten elkaar ook al in de poule op zaterdag en toen wonnen de Rotterdammers met 1-0. Zenit St. Petersburg maakte op zaterdag een bijzonder sterke indruk door als poulewinnaar naar de finale te gaan. Op zondag legden de Russen het af tegen Ajax in het onderlinge duel, maar in de kleine finale lieten ze niets heel van PSV door de Eindhovenaren met 5-2 terug te wijzen. RSC Anderlecht eindigde op de vijfde plek door OSC Lille met 2-0 te verslaan. In de verliezerspoule werd Bayer 04 Leverkusen zevende, net voor Benfica en AZ. RKZVC, versterkt met enkele regionale talenten, werd tiende op het eigen toernooi.
ST 2017-zondag finale1
ST 2017 zondag finale3-scheids

Individuele prijzen

Naast de teamprijzen werden ook een aantal individuele prijzen uitgereikt. De trainers Laurens Knippenborg en Remco van Leeuwen bepaalden dat Rico Speksnijder van Feyenoord tot beste speler van het toernooi gekroond werd.

ST2017-zondag beste speler

De oud-keepers Bart Klein Goldewijk en Jos Knippenborg vonden Tijn Smolenaars van PSV de beste doelman van het toernooi.

ST 2017-zondag beste keeper

De trofee voor topscorer van het 15e Seesing Tournament ging naar twee spelers. Zowel Ivan Lima van Benfica als Julian Rijkhoff van Ajax scoorden zes keer op dit toernooi.

ST2017-zondag topscorer

De Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal werd gewonnen door Pim Kolkman van gastheer RKZVC. Van elke club streed één speler om deze trofee tegen doelman Matthijs Ebbers van zaterdag hoofdklasser AZSV uit Aalten. De 21-jarige goalie was in 2009 voor RKZVC actief op het toernooi in Zieuwent.
Matthijs Ebbers moest flink zijn best doen om de strafschoppen van de jeugdige spelers te keren, maar pakte uiteindelijk de meeste strafschoppen. Alleen Pim Kolkman wist de doelman het vaakst te passeren en mocht daarom de Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal mee naar huis nemen.

St 2017-zondag penaltybokaal

ST2017-zondag matthijs en pim

Het Seesing Tournament overhandigde een cheque van € 250,00 aan de Stichting Huntington Oost Achterhoek. Huntington is een tot nu toe nog ongeneeslijke ziekte, die voor onderzoek nog heel veel geld nodig heeft. Deze ziekte is een combinatie van de drie ziektes ALS, Alzheimer en Parkinson. De cheque werd overhandigd aan Lars Krabbenborg, zelf gendrager van deze ziekte, van de Stichting Huntington Oost Achterhoek.

ST2017-zondag cheque

De organisatie van het 15e Seesing Tournament kan terugkijken op een prachtig voetbalweekend. Er was prachtig jeugdvoetbal te zien met fraaie acties, mooie combinaties en prachtige goals. Maar liefst 103 keer werd er gescoord in 35 wedstrijden, een gemiddelde van bijna drie doelpunten per wedstrijd.

De volgende editie van het Seesing Tournament wordt gehouden 19 en 20 mei 2018.

ST 2017-zondag finale2

Alle uitslagen en standen van het 15e Seesing Tournament kunnen bekeken worden via de volgende link:

Uitslagen 15e Seesing Tournament 2017

ST 2017 zondag finale3-scheids

Eindstand 15e Seesing Tournament

1 Ajax
2 Feyenoord
3 Zenit St. Petersburg
4 PSV
5 RSC Anderlecht
6 OSC Lille
7 Bayer 04 Leverkusen
8 Benfica
9 AZ
10 RKZVC
Speler van het toernooi
Rico Speksnijder van Feyenoord
Keeper van het toernooi
Tijn Smolenaars van PSV
  Topscorer van het toernooi
Ivan Lima van Benfica en Julian Rijkhoff van Ajax
Beiden met zes goals.
Haireffects by Arno Doppen Penaltybokaal

Pim Kolkman van RKZVC

 

Foto’s van het toernooi, gemaakt door Rogier en Lotte Bekkenutte kunt u bekijken door te klikken op onderstaande link:

Foto’s 15e Seesing Tournament 2017