Ajax wint Seesing Tournament 2015

Ajax is winnaar geworden van het Seesing Tournament, dat voor de dertiende keer werd georganiseerd door RKZVC uit Zieuwent. De Amsterdammers wonnen de finale na strafschoppen van Juventus, nadat er in de reguliere speeltijd niet gescoord was. Ajax won exact 20 jaar na de winst in de Champions League finale de Dave Boomgaars bokaal, die voor de vierde keer richting Amsterdam vertrekt.

ST2015-11

Ajax won op zaterdag met 3-0 van RSC Anderlecht, met 5-0 van gastheer RKZVC en met 1-0 van Borussia Dortmund. De laatste poulewedstrijd tegen Arsenal eindige onbeslist, 1-1. Op zondag speelden de Amsterdammers gelijk tegen Feyenoord (1-1) en wonnen ze met 1-0 van Bayer 04 Leverkusen. Hierdoor plaatsten ze zich voor de finale tegen Juventus, dat op zaterdag alle vier wedstrijden won (FC Twente 2-1, Bayer 04 Leverkusen 1-0, Feyenoord 2-1 en PSV 5-0). Op zondag speelde Juventus gelijk tegen RSC Anderlecht (0-0) en won ‘De Oude Dame’ met 1-0 van Arsenal.

De finale ging gelijk op met kansen voor beide teams. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Na vijf penalty’s hadden beide teams twee keer gemist, maar uiteindelijk miste doelman Matteo Fiorenza ook zodat Ajax kon juichen.

ST2015-13

RSC Anderlecht werd derde na winst op Bayer 04 Leverkusen (1-0). Arsenal verdreef Feyenoord na strafschoppen naar de zesde plek. In de verliezersronde eindigde gastheer RKZVC als negende door een beter doelsaldo dan FC Twente. Op zondag had Tijn Hoenderboom de enige goal van de Zieuwentse club gescoord tegen PSV, al leverde deze wedstrijd geen winst op (1-2). Borussia Dortmund werd zevende net voor PSV.

ST2015-20

Individuele prijzen

Naast de teamprijzen werden ook een aantal individuele prijzen uitgereikt. De trainers Laurens Knippenborg, Jos Heutinck en Remco van Leeuwen bepaalden dat Zeno de Bast van RSC Anderlecht tot beste speler van het toernooi gekroond werd. De oud-doelmannen Jos Knippenborg en Bart Klein Goldewijk vonden Ovie Prince Ejeheri van Arsenal de beste keeper van het toernooi en de bokaal voor de topscorer van het toernooi ging naar Dillon Hoogewerf van Ajax, die acht keer het net wist te vinden.

ST2015-17

Zeno de Bast van RSC Anderlecht kreeg de prijs uit handen van Marc Kemkens

ST2015-14

Ovie Prince Ejeheri van Arsenal (rechts)

ST2015-16

Topscorer Dillon Hoogewerf van Ajax scoorde acht keer

Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal

De Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal werd gewonnen door Zeno de Bast van RSC Anderlecht. Van elke club streed één speler om deze trofee tegen doelman Wesley Keegstra van RKZVC. Keegstra kreeg het flink te verduren tegen de jeugdige voetballers, maar pakte uiteindelijk de meeste strafschoppen. Alleen Zeno de Bast wist de goalie het vaakst te passeren en mocht daarom de Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal mee naar Brussel nemen.

ST2015-15

De organisatie kan met een bijzonder tevreden gevoel terugkijken op de dertiende editie van dit onder-12 toernooi. Ze kijkt alweer uit naar de volgende jaargang waar het 14e Seesing Tournament zal worden gehouden op 14 en 15 mei 2016.

ST2015-12

Alle uitslagen van het Seesing Tournament 2015 kunnen  worden bekeken via de volgende link:

Uitslagen Seesing Tournament 2015

Eindstand

  2015
1 Ajax
2 Juventus
3 RSC Anderlecht
4 Bayer 04 Leverkusen
5 Arsenal
6 Feyenoord
7 Borussia Dortmund
8 PSV
9 RKZVC
10 FC Twente
Speler van het toernooi
Zeno de Bast van RSC Anderlecht
Keeper van het toernooi
Ovie Prince Ejeheri van Arsenal
Topscorer van het toernooi
Dillon Hoogewerf van Ajax met 8 doelpunten

Foto’s van het toernooi kunt u bekijken door te klikken op onderstaande link:

Foto’s Seesing Tournament 2015