Ajax wint voor zesde keer Seesing Tournament

Net als vorig jaar heeft Ajax ook de 16e editie van het Seesing Tournament op haar naam geschreven. De Amsterdammers wonnen in de finale met 3-0 van FC Twente en werd daarmee voor de zesde keer winnaar van het toernooi in Zieuwent. Ajax evenaarde daarmee het aantal toernooiwinsten dat op naam stond van PSV.

FC Twente, dat na een aantal jaren afwezigheid weer terug was in Zieuwent, speelde een geweldig toernooi. Op zaterdag werd de ploeg uit Enschede poulewinnaar met drie overwinningen en een gelijkspel. Op zondag werd twee keer gewonnen van de leeftijdsgenoten van RSC Anderlecht en Feyenoord en daardoor werd de eindstrijd bereikt. Ajax was op de eerste dag van het Seesing Tournament eveneens heel goed bezig met drie winstpartijen en een gelijkspel tegen Feyenoord. Op zondag ging het allemaal iets stroever. Celtic werd met 2-0 verslagen, maar Slavia Praag was met 1-0 te sterk. Toch was die nederlaag voldoende om de finale te bereiken, want Celtic had met 2-1 van Slavia Praag gewonnen, zodat Ajax op doelsaldo de eindstrijd bereikte.

In die finale was Ajax net iets te sterk voor FC Twente. De Amsterdammers wonnen door goals van Santi Grootfaam, Don O’Niel en een eigen goal van Jeppe Wijnreder.

Op de derde plek eindigde Slavia Praag, dat Feyenoord aftroefde met 4-0. RSC Anderlecht was met 4-1 te sterk voor Celtic FC en eindigde als vijfde. In de verliezerspoule bleek Bayer 04 Leverkusen de beste voor PSV, Austria Wien en de plaatselijke RKZVC, versterkt met enkele regionale talenten, werd tiende op het eigen Seesing Tournament.

Individuele prijzen

Naast de teamprijzen werden ook een aantal individuele prijzen uitgereikt. Laurens Knippenborg en Don Haen bepaalden dat Luc van der Graaf van Ajax tot beste speler van het toernooi gekroond werd.

De oud-keepers Bart Klein Goldewijk en Jos Knippenborg vonden Jonah te Fruchte van FC Twente, afkomstig uit Mariënvelde en in het verleden ook spelend voor RKZVC, de beste doelman van het toernooi.

De trofee voor topscorer van het 16e Seesing Tournament ging naar Luka Vereecken van RSC Anderlecht, die zeven keer doel trof.

De Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal werd gewonnen door Oliver Lukic van Austria Wien. Van elke club streed één speler om deze trofee tegen doelman Matthijs Ebbers van zaterdag hoofdklasser AZSV uit Aalten. De 22-jarige goalie was in 2009 voor RKZVC actief op het toernooi in Zieuwent.
Matthijs Ebbers moest flink zijn best doen om de strafschoppen van de jeugdige spelers te keren, maar pakte uiteindelijk de meeste strafschoppen. Alleen Oliver Lukic wist de doelman het vaakst te passeren en mocht daarom de Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal mee naar huis nemen.

Het Seesing Tournament overhandigde een cheque van € 250,00 aan de Stichting Huntington Oost Achterhoek. Huntington is een tot nu toe nog ongeneeslijke ziekte, die voor onderzoek nog heel veel geld nodig heeft. Deze ziekte is een combinatie van de drie ziektes ALS, Alzheimer en Parkinson. De cheque werd overhandigd aan Thijs Rouwhorst van de Stichting Huntington Oost Achterhoek.

De organisatie van het 16e Seesing Tournament kan terugkijken op een prachtig voetbalweekend. Er was prachtig jeugdvoetbal te zien met fraaie acties, mooie combinaties en prachtige goals. Maar liefst 124 keer werd er gescoord in 35 wedstrijden, een gemiddelde van meer dan drie doelpunten per wedstrijd.

De volgende editie van het Seesing Tournament wordt gehouden 8 en 9 juni 2019.

Alles uitslagen en standen van het 16e Seesing Tournament kunnen bekeken worden via de volgende link:

Uitslagen 16e Seesing Tournament 2018

Eindstand 16e Seesing Tournament 2018

1 Ajax
2 FC Twente
3 Slavia Praag
4 Feyenoord
5 RSC Anderlecht
6 Celtic FC
7 Bayer 04 Leverkusen
8 PSV
9 Austria Wien
10 RKZVC
Speler van het toernooi
Luc van der Graaf van Ajax
Keeper van het toernooi
Jonah te Fruchte van FC Twente
Topscorer van het toernooi
Luka Vereecken van RSC Anderlecht met zeven goals.
Haireffects by Arno Doppen Penaltybokaal
Oliver Lukic van Austria Wien