Feyenoord en Zenit St. Petersburg poulewinnaars

Feyenoord en Zenit St. Petersburg zijn de poulewinnaars geworden op de eerste dag van het vijftiende Seesing Tournament. Daarnaast gaan ook OSC Lille, PSV, Ajax en RSC Anderlecht naar de twee finalepoules op zondag 4 juni. Benfica, Bayer 04 Leverkusen, AZ en RKZVC zullen dan strijden om de plekken zeven tot en met tien.

St 2017-zaterdag7

Het was een prachtige eerste dag van 15e Seesing Tournament met mooi weer en veel goals. Maar liefst 66 keer werd het doel van de tegenstander gevonden in de twintig wedstrijden die op het programma stonden. Gelukkig bleef het onweer weg en kregen de spelers en toeschouwers alleen een verkoelend buitje over zich heen.

ST2017-zaterdag1

Feyenoord behaalde 10 punten in poule A, net een punt meer dan Ajax, die als tweede eindigde. RSC Anderlecht ging als derde mee naar de finalepoule van zondag. In poule B liet Zenit St. Petersburg zien over een sterke ploeg te beschikken. Ze verloren alleen van OSC Lille, dat ondanks een 7-0 nederlaag tegen PSV toch als tweede mee ging naar de finalepoule. PSV werd derde in deze poule en zal op zondagmorgen meteen OSC Lille wederom treffen dat dan vast op revanche uit zal zijn.

ST 2017-zaterdag5

Benfica en Bayer 04 Leverkusen konden zich niet plaatsen voor de finalepoule en ook AZ wist zich niet te kwalificeren. Daarmee werd eens te meer aangetoond, dat het voor roemruchte ploegen niet eenvoudig is om mee te doen om de titel in Zieuwent. Benfica verloor de laatste poulewedstrijd van RSC Anderlecht en werd daardoor veroordeeld tot het spelen van de wedstrijden in de troostronde. Ook Bayer 04 Leverkusen, winnaar van 2014, behaalde maar vier punten door winst op PSV en een gelijkspel tegen OSC Lille. AZ begon goed aan het toernooi met een 2-0 winst op Bayer 04 Leverkusen, maar daarna werden de overige drie wedstrijden in de poule verloren. De plaatselijke trots, RKZVC, versterkt met enkele regionale talenten, had een lastige dag. De tegenstand bleek erg groot, maar welke 12-jarige Achterhoekse jongen speelt op een dag dan ook tegen Ajax, Feyenoord, RSC Anderlecht en Benfica? Tegen de ploeg uit Portugal wist de Zieuwentse ploeg nog wel te scoren, maar alle vier duels gingen ruim verloren.

ST 2017-zaterdag6

Hieronder een link met alle uitslagen en standen van zaterdag 3 juni 2017 en het programma voor de finaledag van morgen.

Uitslagen, standen zaterdag 3 juni en programma zondag 4 juni 2017

ST2017-zaterdag2

ST 2017-zaterdag3