Feyenoord wint Seesing Tournament 2016

Feyenoord heeft het Seesing Tournament gewonnen, dat voor de veertiende keer op de velden van RKZVC uit Zieuwent werd georganiseerd. Het was de tweede keer dat de Rotterdammers de Dave Boomgaars bokaal in de wacht wisten te slepen. In de finale tegen Bayer 04 Leverkusen bleek Feyenoord met 2-1 te sterk door goals van Gio-Renys Felicia en topscorer van het toernooi, Delano van der Heijden. Jan Ecke tekende voor de Duitse treffer.

st2016-01

 

Feyenoord had op zaterdag in de poule ook al van Bayer 04 Leverkusen gewonnen (3-1). Verder wonnen ze van RKZVC (5-2) en Juventus (1-0), terwijl tegen PSV doelpuntloos gelijk werd gespeeld. Leverkusen eindigde in dezelfde op de tweede plek door na de nederlaag tegen Feyenoord drie keer te winnen van RKZVC, PSV en Juventus.

RSC Anderlecht was in de andere poule op zaterdag duidelijk de beste ploeg. Met vier overwinningen op Ajax, AZ, Borussia Dortmund en Malmö FF gingen de Brusselaars als favoriet naar de finalepoule.

st2016-09

Op zondag bleek PSV geen probleem (3-0 winst), maar verloor RSC Anderlecht met 2-1 van Bayer 04 Leverkusen en moesten ze strijden om de derde en vierde plaats met Ajax.
De Amsterdammers werden op zaterdag tweede achter RSC Anderlecht en wonnen in de finalepoule de eerste wedstrijd van AZ (1-0), dat in deze leeftijdscategorie pasgeleden kampioen van Nederland werd. De beslissing moest vallen in het duel met Feyenoord, dat AZ met 3-0 had verslagen. De Rotterdammers bleven met 1-0 aan de goede kant van de score en gingen daardoor naar de finale, die ze één keer eerder wisten te winnen in 2009.

 

In de verliezersronde eindigde gastheer RKZVC op de tiende plek. In de laatste wedstrijd tegen Borussia Dortmund werd gelijk gespeeld en het enige punt van het toernooi behaald. De Zieuwentse selectie, versterkt met een aantal regionale talenten, bood prima tegenstand aan de profclubs. Tegen de latere toernooiwinnaar Feyenoord nam het brutaalweg de leiding na enkele minuten spelen door een goal van Pim Kolkman. Helaas werd dit duel later nog wel verloren met 5-2, maar die twee goals maakten veel goed.

st2016-11
Juventus, vorig jaar nog goed voor een finaleplaats, stelde deze editie teleur. De jeugdige spelers uit Turijn eindigden op een negende plek net achter Borussia Dortmund en Malmö FF.

Individuele prijzen

Naast de teamprijzen werden ook een aantal individuele prijzen uitgereikt. De trainers Laurens Knippenborg en Jos Heutinck bepaalden dat Jamal Ouhris van Feyenoord tot beste speler van het toernooi gekroond werd. Leuk voor Jamal, dat oud-bondscoach en oud-trainer van Feyenoord deze prijs aan hem overhandigde. Van Marwijk was in Zieuwent om de verrichtingen van zijn kleinzoon Ruben van Bommel te aanschouwen, die voor PSV aan het Seesing Tournament meedeed.

st2016-05

De oud-doelmannen Jos Knippenborg en Bart Klein Goldewijk vonden Wout Blaauwboer van AZ de beste keeper van het toernooi.

st2016-04

De bokaal voor de topscorer van het toernooi ging naar Delano van der Heijden van Feyenoord, die zeven keer het net wist te vinden.

st2016-03

Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal

De Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal werd gewonnen door Jesper Uneken van PSV. Van elke club streed één speler om deze trofee tegen doelman Daylan Kuipers van Sparta Enschede. De 18-jarige goalie was in 2010 voor FC Twente actief op het toernooi in Zieuwent en werd destijds tot keeper van het toernooi gekozen.
Daylan Kuipers moest flink zijn best doen om de strafschoppen van de jeugdige spelers te keren, maar pakte uiteindelijk de meeste strafschoppen. Alleen Jesper Uneken wist de doelman het vaakst te passeren en mocht daarom de Hair Effects by Arno Doppen Penaltybokaal mee naar huis nemen.

st2016-02

De organisatie kan met een bijzonder tevreden gevoel terugkijken op de veertiende  editie van dit onder-12 toernooi. Ze kijkt alweer uit naar de volgende jaargang waar het 15e Seesing Tournament zal worden gehouden op 3 en 4 juni 2017.

st2016-10

Alle uitslagen van het Seesing Tournament 2016 kunnen worden bekeken via de volgende link:

Uitslagen Seesing Tournament 2016

Eindstand

  2016
1 Feyenoord
2 Bayer 04 Leverkusen
3 Ajax
4 RSC Anderlecht
5 AZ
6 PSV
7 Malmö FF
8 Borussia Dortmund
9 Juventus
10 RKZVC
Speler van het toernooi
Jamal Ouhris van Feyenoord
Keeper van het toernooi
Wout Blaauboer van AZ
Topscorer van het toernooi
Delano van der Heijden van Feyenoord met 7 doelpunten

Foto’s van het toernooi kunt u bekijken door te klikken op het foto album.