Juventus te gast op Seesing Tournament Zieuwent

Voor het eerst in de geschiedenis zal de Italiaanse kampioen en Champions League-finalist Juventus te gast zijn op het Seesing Tournament in Zieuwent. ‘De Oude Dame’, zoals Juventus liefkozend wordt genoemd, is één van de tien deelnemende clubs bij dit internationale toptoernooi voor spelers onder 12 jaar. Net zoals in de voorgaande twaalf edities wordt dit toernooi tijdens het Pinksterweekend georganiseerd op de velden van RKZVC in Zieuwent. Veel talentvolle spelers zullen op 23 en 24 mei 2015 hun kunsten vertonen op dit D-pupillentoernooi en zij zullen allen strijden om de Dave Boomgaars Bokaal, die afgelopen jaar werd gewonnen door Bayer 04 Leverkusen.

Dit jaar gaat het pupillentoernooi in Zieuwent door het leven als Seesing Tournament. Na Sourcy Center jeugdtoernooi en Wessels Tournament is dit de derde naam voor het toernooi. De organisatie is blij, dat Seesing Personeel uit Lichtenvoorde zich bereid heeft verklaard om zich voor de komende vijf jaar aan ons toernooi te verbinden als hoofdsponsor.

Naast Juventus is ook Borussia Dortmund wederom te gast in de Achterhoek. Voor de derde keer komt de club uit het Ruhrgebiet naar Zieuwent. Bayer 04 Leverkusen (7e keer), RSC Anderlecht (6e keer) en Arsenal (5e keer) completeren het buitenlandse contingent van de deelnemende ploegen. Vanuit Nederland komt de traditionele top drie met Ajax (9e deelname), Feyenoord (13e keer) en PSV (13e keer) naar Zieuwent. FC Twente (13e keer) zorgt voor de regionale inbreng, terwijl RKZVC (versterkt met regionale spelers) de strijd met de profclubs aan zal gaan.

Al deze ploegen willen graag hun krachten meten met leeftijdgenoten uit andere landen en het Seesing Tournament is daarvoor een prachtig podium. Veel talentvolle voetballers van elf jaar zullen op sportpark de Greune Weide hun talenten vertonen en willen uiteraard hun beste beentje voorzetten op de lange weg naar een mooie carrière in het profvoetbal. Enkele bekende namen die ooit in Zieuwent actief waren zijn Jordy Clasie (Feyenoord), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Memphis Depay (PSV en straks Manchester United) en Julian Draxler (Schalke’04). Meer bekende namen zijn: Davey Klaassen en Joël Veltman (Ajax), Bernd Leno (Bayer 04 Leverkusen), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Jeffrey Bruma en Karim Rekik (PSV).

Op zaterdag 23 mei zal om 10.00 uur het fluitsignaal klinken voor de eerste poulewedstrijden. De tien ploegen zijn verdeeld over twee poules van vijf teams. In poule Univé Oost strijden FC Twente, PSV, Feyenoord, Juventus en Bayer 04 Leverkusen om de drie hoogste posities die recht geven op doorgaan in de finalepoules van zondag. In poule Lurvink Textiel streven RSC Anderlecht, Ajax, RKZVC, Borussia Dortmund en Arsenal ditzelfde doel na.

Op zondag 24 mei zal er vanaf 09.30 uur verder gespeeld worden. De drie hoogst genoteerde ploegen van zowel poule Univé Oost als poule Lurvink Textiel gaan in twee groepen van drie ploegen tegen elkaar in het strijdperk. Na twee duels is duidelijk wie de finale mag gaan spelen om 15.15 uur.

De vier laagst geëindigde teams in de beide poules van zaterdag spelen op zondag voor de plekken zeven tot en met tien.

Hair Effects Penaltybokaal
Voorafgaand aan de finale op zondagmiddag zal om 14.00 uur om de Hair Effects penaltybokaal worden gestreden. Van elke ploeg zal één speler trachten zoveel mogelijk strafschoppen achter doelman Wesley Keegstra van RKZVC te schieten. De speler die het langst in de race blijft, krijgt de Hair Effects penaltybokaal overhandigd.