Opnieuw topbezetting Seesing Tournament

Topnamen als Juventus, RSC Anderlecht, Borussia Dortmund, Bayer 04 Leverkusen, Ajax, Feyenoord en PSV sieren de poster van het 14e Seesing Tournament, dat tijdens het Pinksterweekend wordt gehouden op de velden van RKZVC. De organisatie is trots, dat beide finalisten van afgelopen jaar, Juventus en Ajax, opnieuw in de Achterhoek te gast zijn.

‘De Oude Dame’, zoals Juventus liefkozend wordt genoemd, is één van de tien deelnemende clubs bij dit internationale toptoernooi voor spelers onder 12 jaar. Veel talentvolle spelers zullen op 14 en 15 mei 2016 hun kunsten vertonen op dit D-pupillentoernooi en hun eerste schreden zetten op weg naar een mooie voetbalcarrière. Al deze tien ploegen zullen strijden om de Dave Boomgaars Bokaal, die afgelopen jaar werd gewonnen door Ajax.

Naast Juventus is ook Borussia Dortmund wederom te gast in de Achterhoek. Voor de vierde keer komt de club uit het Ruhrgebiet naar Zieuwent. Bayer 04 Leverkusen (8e keer), RSC Anderlecht (7e keer) en Malmö FF (1e keer) completeren het buitenlandse contingent van de deelnemende ploegen. Vanuit Nederland komt de traditionele top drie met Ajax (10e deelname), Feyenoord (14e keer) en PSV (14e keer) naar Zieuwent. AZ komt voor de derde keer naar de Achterhoek, terwijl de pupillen van RKZVC (versterkt met regionale spelers) de strijd met de profclubs aan zullen gaan.

Al deze ploegen willen graag hun krachten meten met leeftijdgenoten uit andere landen en het Seesing Tournament is daarvoor een prachtig podium. Veel talentvolle voetballers van elf jaar zullen op sportpark de Greune Weide hun talenten vertonen en willen uiteraard hun beste beentje voorzetten op de lange weg naar een mooie carrière in het profvoetbal. Enkele bekende namen die ooit in Zieuwent actief waren zijn Jordy Clasie (voorheen Feyenoord, nu Southampton), Stefan de Vrij (voorheen Feyenoord, nu Lazio Roma), Memphis Depay (voorheen PSV, nu Manchester United) en Julian Draxler (voorheen Schalke 04, nu VfL Wolsburg). Meer bekende namen zijn Davy Klaassen en Joël Veltman (Ajax), Bernd Leno (voorheen 1. FC Köln, nu Bayer 04 Leverkusen) en Jeffrey Bruma (PSV).

Op zaterdag 14 mei zal om 10.00 uur het fluitsignaal klinken voor de eerste poulewedstrijden. De tien ploegen zijn verdeeld over twee poules van vijf teams. In poule Univé Oost strijden Ajax, AZ, Borussia Dortmund, RSC Anderlecht en Malmö FF om de drie hoogste posities die recht geven op doorgaan in de finalepoules van zondag. In poule Lurvink Textiel streven PSV, Feyenoord, RKZVC, Juventus en Bayer 04 Leverkusen ditzelfde doel na.

Op zondag 15 mei zal er vanaf 09.30 uur verder gespeeld worden. De drie hoogst genoteerde ploegen van zowel poule Univé Oost als poule Lurvink Textiel gaan in twee groepen van drie ploegen tegen elkaar in het strijdperk. Na twee duels is duidelijk wie de finale mag gaan spelen om 15.15 uur.

De vier laagst geëindigde teams in de beide poules van zaterdag spelen op zondag voor de plekken zeven tot en met tien.

Hair Effects Penaltybokaal
Voorafgaand aan de finale op zondagmiddag zal om 14.00 uur om de Hair Effects penaltybokaal worden gestreden. Van elke ploeg zal één speler trachten zoveel mogelijk strafschoppen te scoren. De speler die het langst in de race blijft, krijgt de Hair Effects penaltybokaal overhandigd.