RSC Anderlecht wint 20e Seesing Tournament 2024

RSC Anderlecht heeft net als in 2022 het Seesing Tournament op haar naam geschreven. In de finale waren de Belgen met 2-0 te sterk voor Ajax.

RSC Anderlecht verloor de openingswedstrijd van het toernooi met 3-1 van de Amsterdammers en eindigde als tweede in dezelfde poule als Ajax. De hoofdstedelingen wonnen alle wedstrijden tot aan de finale en gingen als favoriet de eindstrijd, maar moesten het uiteindelijk toch afleggen tegen de Brusselenaren.
AZ, winnaar van de vorige editie, werd nu derde voor KRC Genk. Lille OSC eindigde als vijfde door PSV met 1-0 te verslaan. Feyenoord plaatste zich niet voor de finalepoule, maar eindigde als zevende voor Celtic FC, het Griekse PAOK FC en RKZVC/HMC’17.

De organisatie van het Seesing Tournament kijkt met een tevreden blik terug op deze 20 editie van haar jeugdtoernooi voor spelers onder 12 jaar. Er liepen onmiskenbaar weer vele talenten rond op sportpark De Greune Weide en hopelijk zullen een aantal van hun over een jaar of acht op de internationale voetbalvelden te bewonderen zijn.

Een woord van dank aan de sponsors, gastouders en alle vrijwilligers is wel op zijn plaats. Zonder hen zou dit toernooi niet mogelijk zijn.